EN ZOR K-POP DANSLARI! (2017 DAHİL)




Merhaba. Bu yazımda en zor Kpop danslarından bahsetmek istiyorum. Kpop endüstrisini bilirsiniz. Eğlence şirketleri ilk önce seçme yaparlar bunun nedeni yetenekleri bulmak ve bünyesine stajyer olarak geçirmek içindir. Daha sonra seçtiği kişiler şirkette eğitim almaya başlar. Yani bu süreç çıkış öncesidir. Kimileri stajyerken bile ünlü de olabiliyor orası ayrı bi mesele. Kimileri ise çıkış yapsa bile fazla ünlü olamıyor. 




Her neyse stajyerlik dönemlerinde vokal eğitimi, dans eğitimi ve dil eğitimi gibi dersler alıyorlar. Daha sonra çıkış yapacak kişiler belirleniyor. Tabi bunun için de bir elemeye gireceksiniz. Hiçbir şey o kadar kolay değil. Yine atlatmanız gereken insanlar olacak, çok iyi olduğunuzu göstermeniz gerek. Çıkış yapacak üyeler, grup adı vs. belirlendikten sonra şirket üye tanıtımına ve reklamlara başlar artık. 





Ne kadar tanıtım o kadar ün. Hee bu arada grup üyeleri yanlış bilmiyorsam şöyle belirleniyor: senin vokalin iyi, bunun görünüşü güzel, rapin güzel vs. gibi.... Bu sayede mantıken açık olan bir pozisyon kalmamış oluyor. Diğeri bir diğerinin açığını bu sayede kapatıyor. İtiraf edin güzel mantık bulmuş adamlar!



Gel gelelim bu grupların dansla çilesine! Kimisi seviyor hatta dans için varım ben diyor. Kimisi ise ben anlamam danstan, şarkı söyler geçerim diyor. Diyor demesine ama dinleyen kim. Şirket veriyor bir şarkı bir de arkasına kareografisi zor bir dans.. Uğraş uğraşabilirsen.. Çoğu idol şikayet ediyor bu durumdan ama yapacak bir şey yok. Zafere giden yol her zaman zordur.




BTS grubu bir röportajında günde 10 saat dans pratiği yaptıklarını söylemiştir. Buradan da çileyi anlayabilirsiniz. İdol olmak emek ister ve herkesin harcı değildir bence.


Gelelim bu K-Pop endüstrisindeki zor dans kareografilerine...(Bana göre hepsi zor orası ayrı)

NOT : B.A.P grubunun 1 şarkısını koydum ama siz hepsi varmış gibi sayın. Çünkü bütün dansları zor 😂

1) EXO - GROWL


2) BTS - FIRE



3) B.A.P -One Shot



4) SHINee -Lucifer



5) SHINee - Everybody




6) Teen Top -Rocking




7) VIXX -Fantasy




8) GFriend - Rough


9) Monsta X - Stuck




10) Red Velvet -Rookie 



11) SF9 - K.O.



12) BTS - Not Today



13) EXO - Overdose




14) SNSD - Catch Me If U Can



15) Infinite - Before The Dawn



Şimdilik bu kadar..Eğer varsa zor bulduğunuz danslar bana yazabilirsiniz. Eminim ki gözden kaçırdıklarım vardır. Bunlar aklıma ilk gelenlerdi. Erkek grupları gördüğüm kadarıyla daha zor şeyler deniyorlar :) Helal olsun 👍👍

Yorumlar

  1. bts idol , boy with fun / myteen - she bad / pentagon - what do ı do

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu sene yine bts bomba gibi döndü :) Danslarının zorluklarıyla çoğu gruptan öne çıkıyor.

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar